Home, zpět na úvodní stránku...   | O firmě | Stroje a příslušenství | E-shop | Bazar a půjčovna | Kontakt |

Novinky u IGLAND pro rok 2010

Firma IGLAND uvedla na trh dva nové typy navijáků, které navazují na model IGLAND 55, jehož výroba byla ukončena.
Model IGLAND 55A - stejná tažná síla jako původní naviják, štít se ovšem výrazně zmenšil a je zcela změněna i konstrukce vnitřních částí navijáku. Spojka je tvořena dvoukotoučovou suchou spojkou namísto tří třecích segmentů, jak bývalo u dřívějšího modelu. Také se změnilo umístění kardanu, který je mimo středovou osu navijáku. Výrazný nárůst třecí plochy spojky snižuje pokles tažné síly při opotřebení, nebo při znečištění povrchu lamel. Naviják je „tenký“,(jen 60cm tloušťka) což je výhodné kvůli umístění těžiště nákladu a lze tak zapřáhnout více dřeva. Tento typ navijáku je vhodný pro menší a lehčí traktory.
Model IGLAND 60 - naviják je při pohledu zvenčí stejný jako původní model 55, ale změnila se konstrukce spojky stejně jako u modelu 55A a stoupla tažná síla na 6 tun. Platí zde stejné výhody konstrukce spojky jako u předchozího modelu. Nárůst tažné síly posunuje naviják více k segmentu profesionálních zákazníků. Naviják je vhodný pro větší, těžší traktory.


Další novinkou je štípací procesor WR 6. Jedná se o automatický štípač paliva, obsluha jen pokládá polena do prohlubní podávacího talíře, vše ostatní probíhá bez zásahu lidské ruky. Jako pohonná jednotka pro hydrauliku slouží traktor.

Po štípacím procerosu přišla firma IGLAND se štípačkou dříví WS 65. Jednoduchý štípač rozštípe dřevo, které obsluha pokládá na pracovní stůl ve tvaru žlabu. Dřevo následně padá na paletu, vak nebo jiné připravné skladovací nádoby. Jako pohonná jednotka pro hydrauliku opět slouží traktor.

Zpět